به گزارش همشهری آنلاین، مرگ اجتناب ناپذیر است و دیر یا زود بالاخره سراغ همه ما خواهد آمد. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که پس از مرگ، چه بر سر دادههایی که در اختیار شرکتهایی مثل گوگل یا فیسبوک قرار دادهاید خواهد آمد؟
همان طور که مشخص است، اطلاعات شخصی و هویتی شما در زندگی مجازی، پس از مرگ به طور خودکار به همراه شما دفن نخواهند شد و اگر به نحوی حسابهای شما بسته و اطلاعاتشان حذف نشوند، شرکتها یا حتی گاهی اوقات افراد میتوانند به هر نحوی از آن سوءاستفاده کنند. این مطلب روی جلوگیری از سوءاستفاده گوگل تمرکز دارد، بنابراین بگذارید ادامه بحث را به گوگل اختصاص دهیم.
شاید در ابتدا در مورد این که گوگل چه اطلاعاتی از شما را در اختیار دارد آگاهی کافی نداشته باشید. بر اساس محصولات مختلفی از گوگل که مورد استفاده شما قرار میگیرد، این غول فناوری میتواند دادههای بسیار گستردهتری نسبت به سابقه جستجوهای شما در اینترنت در اختیار داشته باشد. مثلا افرادی که از ابزار Google Pay استفاده کرده باشند، اطلاعات بانکی خود را در اختیار گوگل قرار دادهاند. بسیاری از خاطرات شما ممکن است در Google Photos ذخیره شده باشند، بخشی از اسناد مهمتان ممکن است در Google Drive ذخیره شده باشد، سوابق مسافرتتان در برنامههایی مثل Google Maps ذخیره میشود و انواع و اقسام اطلاعات را در مورد شما در اختیار دارد. اما به هر حال گوگل لطف کرده و امکان کنترل حساب کاربری شما برای دوران پس از مرگ یا غیرفعال بودن به هر دلیل دیگری را نیز فراهم کرده است.
تنظیم کردن بخش «Inactive Account Manager»
بخش «مدیریت حساب غیرفعال» یا Inactive Account Manager در تنظیمات حساب گوگل به شما اجازه میدهد تکلیف گوگل را در زمان غیرفعال شدن حسابتان و این که با دادههای به جا مانده از شما چه کند را روشن کنید. با این ابزار میتوانید جزئیات حسابتان را با شخص مورد اعتمادی به اشتراک بگذارید یا زمانی را تعیین کنید که پس از آن، حساب کاربری گوگل تان کاملاً پاک شود.
روی مرورگر کامپیوتر خود وارد بخش Google Account شده و از بخش جستجوی بالای صفحه، به دنبال قسمت Inactive Account Manager بگردید.
با انتخاب این بخش به صفحهای هدایت میشوید که در مورد مدیریت حساب غیرفعال توضیحاتی را ارائه میکند. پس از مطالعه این توضیحات و شرایط و مقررات آن، روی دکمه Start کلیک کنید.
میتوانید به گوگل اجازه دهید با سپری شدن زمان معینی از غیرفعال بودن، حساب شما را ببندد. میشود از بین ۳ ماه، ۶ ماه، یک سال یا یک سال و نیم انتخاب کنید و گوگل یک ماه پیش از بستن حساب، جهت اطمینان به شما با پیامک یا ایمیل هشدار میدهد تا اگر در قید حیات بودید، روند را متوقف کنید.
برای فعال کردن ویژگی غیرفعالسازی حساب کاربری، باید یک شماره تلفن وارد کرده و آدرس ایمیل خودتان را تأیید کنید.
ضمن اینکه گوگل به شما اجازه میدهد تا ۱۰ نفر را معرفی کنید تا در زمان غیرفعال شدن حساب شما، به آنها اطلاع داده شود، امکان اعطای دسترسی به بخشی از دادههایتان به این افراد نیز وجود دارد. برای اضافه کردن شخص مورد اعتماد، تنها کافی است گزینه Add Person را انتخاب کرده و آدرس ایمیل او را وارد کنید.
همچنین در این بخش میتوانید در مورد حذف شدن دادههای حساب غیرفعالشده خود نیز تصمیم بگیرید. اگر در قسمت قبل شخص یا اشخاص مورد اعتمادی را معرفی کرده باشید، این افراد میتوانند تا ۳ ماه درخواستی برای دریافت دادههای شما؛ مثلاً تصاویری که در Google Photos داشتید ارائه دهند.
اگر تصمیم بگیرید حساب گوگل شما پس از مدت خاصی، به طور کامل حذف شود، این تصمیم شامل دادههای عمومی به اشتراک گذاشته شده مثل ویدئوهای YouTube یا پستهای وبلاگی شما در Blogger نیز خواهد شد. در این حالت باید دکمه آبیرنگ مقابل عبارت Yes, delete my inactive Google Account را انتخاب کنید که طبق توضیح گوگل، سه ماه پس از غیرفعال شدن حساب کاربری این اعمال انجام میشوند.
حالا با انتخاب Review Plan در پایین صفحه میتوانید به طور خلاصه تنظیمات را مشاهده کرده و در صورت تایید، روی Confirm Plan کلیک کنید.
بدیهی است همیشه گزینه وصیت کردن به شخص دیگر و دادن جزئیات حساب کاربری به او پیش از مرگ نیز وجود دارد. اما باید خوب فکر کنید و ببینید میتوانید به کسی به عنوان یک دوست برای کار حساسی مثل رسیدگی به اطلاعات شخصیتان در فضای مجازی پس از مرگ اعتماد کنید یا نه. از طرف دیگر این شخص ممکن است کاملاً قابل اعتماد باشد، اما خود شرکت گوگل هم در زمینه اشتراکگذاری دادههای کاربران چندان چهره پاکدستی از خود به یادگار نگذاشته است.
امیدواریم شما عمر طولانی و با عزت داشته باشید اما از آن جا که هیچکس دقیقاً نمیتواند از زمان مرگ خود اطلاع داشته باشد، شاید وصیت کردن در اولین فرصت ممکن ایده بدی نباشد. رسیدگی به اطلاعات و حسابهای اینترنتی هم میتواند یکی از بخشهای وصیت باشد. در این مطلب تنها در مورد حساب گوگل صحبت شد اما همین بحث را میتوان درباره حسابهای دیگر که ممکن است اطلاعات حساستری را نیز داشته باشند ادامه داد.
منبع: شهر سختافزار
نظر شما